Organizaţia Statelor Americane suspendă Rusia din calitatea de observator permanent

Organizaţia Statelor Americane (OSA), cel mai vechi forum de diplomaţie regională din lume, a suspendat participarea Rusiei în calitate de stat observator permanent în cadrul instituţiei până când aceasta "va pune capăt ostilităţilor", relatează BBC.

574 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Statelor Americane suspendă Rusia din calitatea de observator permanent

Organismul reuneşte cele 35 de naţiuni independente din cele două Americi pe teme legate de democraţie, drepturile omului, securitate şi dezvoltare, punând accentul inclusiv pe monitorizarea alegerilor.

Înfiinţată în 1948, a acordat, de asemenea, statutul de observator permanent pentru 72 de ţări.

Eliminarea Rusiei din acest grup are loc în contextul în care forţele sale îşi intensifică operaţiunile în estul Ucrainei şi pe fondul acuzaţiilor de crime de război.

"Nu stăm pasivi în faţa încălcărilor de către guvernul rus a dreptului umanitar internaţional şi a încălcărilor drepturilor omului", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-o declaraţie. "Emisfera noastră este alături de Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici