Orice atac împotriva Iranului ar declanşa un război mondial

Un oficial iranian de rang înalt a avertizat că orice atac american sau israelian împotriva Iranului ar însemna începutul unui nou război mondial, a anunţat sâmbătă agenţia Irna.

24 afișări
Imaginea articolului Orice atac împotriva Iranului ar declanşa un război mondial

Orice atac împotriva Iranului ar declanşa un război mondial (Imagine: Mediafax/AFP)

"Orice agresiune împotriva Iranului ar provoca un război mondial", a declarat şeful Statului Major responsabil de comunicare, generalul Masoud Jazayeri, într-un comunicat citat de agenţie.

"Lăcomia fără limite a liderilor americani şi a sionismului mondial (...) sunt pe punctul de a duce progresiv lumea la marginea unei prăpăstii", a adăugat el, menţionând conflictele din Afganistan, Irak, Sudan şi Georgia.

"Este evident că, dacă o astfel de provocare ar apărea, regimurile artificiale şi uzurpatorii ar fi eliminaţi înainte de orice", a declarat el, fără a numi ţările, însă făcând aluzie la Israel, stat calificat adesea de Iran drept "regim de uzurpatori".

Statele Unite nu au exclus niciodată opţiunea militară împotriva Iranului, despre care crede că vrea să obţină bomba atomică sub acoperirea unui program de energie nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici