Orice posibilitate ca Franţa să intervină militar în Libia împotriva SI este exclusă, afirmă Fabius

Ministrul Afacerilor Externe din Franţa, Laurent Fabius, a dezminţit, marţi, orice posibilitate ca ţara sa să întervină militar în Libia împotriva reţelei Stat Islamic (SI), în timpul unei reuniuni de la Roma a coaliţiei internaţionale care luptă împotriva organizaţiei teroriste, potrivit Le Figaro.

368 afișări
Imaginea articolului Orice posibilitate ca Franţa să intervină militar în Libia împotriva SI este exclusă, afirmă Fabius

Orice posibilitate ca Franţa să intervină militar în Libia împotriva SI este exclusă, afirmă Fabius (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Iese din discuţie ca noi să intervenim militar în Libia", a afirmat Laurent Fabius.

"Nu ştiu din ce sursă provine această informaţie. Un mic grup pune presiune, însă aceasta nu este poziţia Guvernului", a mai spus el.

"Ceea ce este adevărat, este că suntem îngrijoraţi de creşterea influenţei reţelei SI în Libia, şi de aceea trebuie să facem presiuni pentru formarea unui Guvern de uniune naţională", a adăugat Fabius.

"Orice altă perspectivă nu este de actualitate", a precizat ministrul.

Ministrul francez a explicat că odată format şi aprobat de Parlament, Guvernul din Libia va fi în măsură să primească susţinerea comunităţii internaţionale, în special pentru a se asigura că poate avea sediul la Tripoli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici