OSCE va publica miercuri concluziile investigaţiei privind încălcările drepturilor omului de către Rusia în Ucraina

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va publica miercuri concluziile investigaţiei sale privind abuzurile şi atrocităţile comise împotriva drepturilor omului în războiul actual al Rusiei în Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al misiunii SUA la OSCE.

320 afișări
Imaginea articolului OSCE va publica miercuri concluziile investigaţiei privind încălcările drepturilor omului de către Rusia în Ucraina

Deocamdată nu este clar care vor fi concluziile raportului.

Raportul este produsul unei misiuni de anchetă de câteva săptămâni condusă de trei experţi aleşi de Ucraina de pe o listă de experţi OSCE. Această investigaţie a fost declanşată după ce 45 de ţări au invocat un mecanism rar al OSCE, Mecanismul de la Moscova, care este utilizat pentru a investiga preocupările legate de drepturile omului, scrie CNN.

Raportul a fost împărtăşit membrilor OSCE marţi şi Ucrainei săptămâna trecută, a declarat purtătorul de cuvânt.

OSCE nu are autoritatea de a pedepsi legal Rusia dacă găseşte dovezi de crime de război şi crime împotriva umanităţii, dar faptele lor pot fi prezentate altor organisme care au această autoritate.

Mecanismul de la Moscova, care a fost folosit pentru a lansa misiunea de anchetă, este un pas serios şi, potrivit OSCE, a mai fost declanşat doar de nouă ori de la înfiinţarea sa în 1991. Cel mai recent a fost folosit în 2020 pentru a investiga abuzurile privind drepturile omului în Belarus.

Rusia, Ucraina şi Belarus sunt toate membre ale OSCE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici