Palatul din Kremlin, simbolul gloriei ruseşti - VIDEO

Palatul din Kremlin, locul în care a fost învestit în funcţie Vladimir Putin, a revenit la statutul de emblemă glorioasă a Rusiei, după ce a fost supus unor lucrări de restaurare.

464 afișări
Imaginea articolului Palatul din Kremlin, simbolul gloriei ruseşti - VIDEO

Palatul din Kremlin, simbolul gloriei ruseşti

Reporterul CNN Richard Quest a realizat un reportaj despre Palatul din Kremlin, locul în care ţarii Rusiei erau încoronaţi, dar şi locul unde Vladimir Putin a fost învestit în funcţia de preşedinte.

"Nu era nimic aici. Era doar locul în care era convocat Consiliul Suprem al sovieticilor", a declarat Tatiana Kameneva, arhitectul-şef al restaurărilor. Lucrările au început în 1994, la ordinul preşedintelui de atunci, Boris Elţîn. Timp de patru ani, Tatiana Kameneva şi echipa ei au reconstuit pereţii şi au restaurat vulturul cu două capete, simbolul Rusiei.

În total au fost folosite 19 kilograme de aur pentru restaurarea unei singure încăperi din Palat.

"Ca arhitect restaurator, am fost mereu convinsă că trebuie să păstrez autenticitatea. Întreaga noastră istorie este legată de aceste locuri", spune Tatiana Kameneva.

Vladimir Putin a fost învestit, luni, pentru un al treilea mandat prezidenţial, după o mişcare de contestare fără precedent de la sosirea sa la putere în 1999 şi o opoziţie care se teme de înăsprirea regimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici