Palatul industrial din Praga, distrus parţial de un incendiu

Aripa stângă a Palatului industrial din Praga, unul dintre marile monumente de artă ale capitalei cehe, a fost distrusă în întregime de un incendiu soldat cu doi răniţi în rândul pompierilor.

46 afișări
Imaginea articolului Palatul industrial din Praga, distrus parţial de un incendiu

Palatul industrial din Praga, distrus parţial de un incendiu (Imagine: Mediafax Foto Cehia)

"Singura veste bună este că nu sunt morţi", a declarat adjunctul primarului din Praga, Ridolf Blazek, promiţând că municipalitatea va face tot posibilul pentru a reconstrui clădirea istorică.

Doi pompieri au fost răniţi în timp ce încercau să stingă flăcările, potrivit lui Dalibor Gosman, şeful serviciilor de intervenţie din Praga.

Toate unităţile de pompieri din Praga şi din regiune au fost mobilizate. Incendiul a distrus în totalitate aripa stângă a clădirii construite în stilul sfârşitului de secol 19.

Palatul industrial, construit în 1891 pentru expoziţia Jubileu, găzduieşte adesea târguri sau expoziţii, însă nu nici un astfel de eveniment nu era în desfăşurare în momentul incendiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici