Palestinienii acceptă primul ambasador saudit

Oficialii palestinieni au primit sâmbătă primul ambasador al Arabiei Saudite, potrivit Reuters. Întâlnirea are loc în condiţiile în care regatul din Golf analizează perspectiva stabilirii unor relaţii diplomatice oficiale cu Israelul.

267 afișări
Imaginea articolului Palestinienii acceptă primul ambasador saudit

În cadrul unei ceremonii desfăşurate în Iordania, consilierul diplomatic al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, Majdi al-Khalidi, a primit o copie a scrisorilor de acreditare ale ambasadorului Nayef Al-Sudairi, a anunţat agenţia palestiniană de ştiri Wafa.

Mişcarea a fost „un pas important care va contribui la consolidarea în continuare a relaţiilor puternice care leagă cele două ţări şi cele două popoare", a declarat al-Khalidi, potrivit Wafa.

Analistul palestinian Talal Okal a declarat că numirea diplomatică reprezintă o jumătate de pas spre un birou oficial de reprezentare în Cisiordania.

Arabia Saudită a susţinut cauza palestiniană şi a evitat legăturile oficiale cu Israelul. Totuşi, SUA încearcă să promoveze ceea ce ar putea fi un acord istoric pentru Orientul Mijlociu care ar include normalizarea relaţiilor israeliano-saudite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici