Palestinienii au sesizat Consiliul de Securitate ONU în legătură cu violenţele de la Ierusalim

Reprezentantul permanent al palestinienilor la ONU, Riyad Mansour, a cerut Consiliului de Securitate să acţioneze de urgenţă pentru a opri "actele ilegale şi agresive" ale Israelului în zona Esplanadei Moscheilor.

27 afișări
Imaginea articolului Palestinienii au sesizat Consiliul de Securitate ONU în legătură cu violenţele de la Ierusalim

Palestinienii au sesizat Consiliul de Securitate ONU în legătură cu violenţele de la Ierusalim

Noi confruntări au izbucnit duminică între credincioşii musulmani şi poliţia israeliană în această zonă, pe care evreii o numesc Muntele Templu, cel puţin 30 de persoane fiind rănite.

Esplanada Moscheilor, unde se află Moscheea Al-Aqsa şi Domul Stâncii, este al treilea loc sacru al islamului, după Mecca şi Medina. De asemenea, Muntele Templului, situat în aceeaşi locaţie cu Moscheea Al-Aqsa, este cel mai sfânt loc al iudaismului.

"Comunitatea internaţională nu poate rămâne pasivă în timp ce Israelul, forţă de ocupaţie, continuă să comită acte ilegale şi agresive, în special în Ierusalimul de Est", a declarat Mansour într-o scrisoare adresată preşedinţiei Consiliului de Securitate ONU, asigurată luna aceasta de Vietnam.

Scrisoarea îndeamnă Consiliul de Securitate să îşi asume responsabilitatea pentru a permite "respectarea dreptului internaţional şi evitarea deteriorării situaţiei".

"Israelul trebuie să înţeleagă că membrii comunităţii internaţionale nu vor recunoaşte şi nu vor accepta situaţiile ilegale pe care încearcă să le impună. Solicităm o acţiune urgentă pentru a obliga Israelul să înceteze practicile ilegale", subliniază scrisoarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici