Pământul se cutremură: Japonia, Cuba şi Noua Zeelandă, afectate de seisme puternice

Japonia, Cuba şi Noua Zeelandă au înregistrat, joi, cutremure cu magnitudini de cel puţin 6, potrivit institutului american de geofizică USGS, citat de CNN.

3235 afișări
Imaginea articolului Pământul se cutremură: Japonia, Cuba şi Noua Zeelandă, afectate de seisme puternice

Pământul se cutremură: Japonia, Cuba şi Noua Zeelandă, afectate de seisme puternice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un cutremur cu magnitudinea 6.0 a fost resimţit în Cuba joi dimineaţă, la ora locală 4.43, potrivit USGS.

Epicentrul a fost situat la 122 kilometri nord de Montego Bay şi aproape 600 de kilometri sud-est de Havana.

Cu 43 de minute înainte, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc în largul coastelor de est ale Japoniei, însă autorităţile nu au emis avertizare de tsunami.

Potrivit USGS, cu şapte minute înaintea seismului din Japonia, în largul coastelor Noii Zeelande fusese înregistrat un alt cutremur cu magnitudinea 6.0. Epicentrul seismului a fost localizat la 680 de kilometri de Auckland şi la peste 900 de kilometri de Wellington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici