Pandemia afectează şi bugetul Vaticanului. Cât de aproape sunt de faliment?

  • Bugetul Vaticanului este afectat de pandemie
  • "Ne confruntăm cu ani dificili", afirmă Juan Antonio Guerrero Alves, directorul Secretariatului pentru Economie al Sfântului Scaun
  • Deficitul anual bugetar al Vaticanului oscilează între 60 şi 70 de milioane de euro de patru ani, iar în contextul pandemiei riscă să se accentueze
326 afișări
Imaginea articolului Pandemia afectează şi bugetul Vaticanului. Cât de aproape sunt de faliment?

Pandemia afectează şi bugetul Vaticanului. Cât de aproape sunt de faliment?

Bugetul Vaticanului este afectat de pandemia de coronavirus, în contextul în care sunt perturbate activităţile muzeelor şi campaniile de colectare de fonduri, informează site-ul 20.Min.ch.

"Ne confruntăm cu ani dificili", afirmă Juan Antonio Guerrero Alves, directorul Secretariatului pentru Economie al Sfântului Scaun.

Deficitul anual bugetar al Vaticanului oscilează între 60 şi 70 de milioane de euro de patru ani, iar în contextul pandemiei riscă să se accentueze, a precizat oficialul citat. Părintele Juan Alves estimează că, într-o perspectivă optimistă, veniturile Vaticanului ar putea scădea cu 25% anul acesta. În perspectivă "pesimistă", scăderea ar putea fi de 45%.

Cu toate acestea, "Vaticanul nu riscă falimentul" şi nu poate fi comparat cu o companie destinată profiturilor, subliniază oficialul citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici