Pandemia revine în forţă? Britanicii sunt iar solicitaţi să poarte măşti sanitare pe măsură ce noua tulpină de coronavirus se răspândeşte în două ţări

  • Oamenii de ştiinţă le cer britanicilor să poarte măşti de faţă pe măsură ce noua variantă de Covid se răspândeşte.
  • Varianta ar putea „provoca un nou val mare”, au fost avertizaţi britanicii, întrucât un profesor a spus că Marea Britanie este „în mod îngrijorător” de prost pregătită pentru o nouă pandemie.
  • În Marea Britanie s-au înregistrat 24 milioane de cazuri şi 228,542 de decese pe durata pandemiei de SARS-CoV-2 între anii 2020-2023, ce a fost declanşată în Wuhan, China, în noiembrie 2019.
5794 afișări
Imaginea articolului Pandemia revine în forţă? Britanicii sunt iar solicitaţi să poarte măşti sanitare pe măsură ce noua tulpină de coronavirus se răspândeşte în două ţări

Mediafax Foto

Oamenii de ştiinţă au sugerat că britanicii trebuie să se întoarcă la măştile sanitare deoarece o nouă variantă a Covid-19 este înregistrată în mai multe ţări.

Numită BA.X, tulpina a fost depistată  în Danemarca şi Israel. Unii oameni de ştiinţă cer deja introducerea de noi restricţii, dar alţii spun că este prea devreme pentru a determina dacă varianta ar putea declanşa  o altă pandemie.

Dr. Trisha Greenhalgh, un expert de renume internaţional în asistenţă medicală primară, cu sediul la Universitatea din Oxford, a postat pe Twitter: „Se pare că este din nou timpul să purtaţi MASCĂ”.

Între timp, profesorul Christina Pagel, un matematician de la University College London, care face parte din Independent SAGE, a spus: „Pentru toţi ceilalţi, ştiu că este prea devreme, dar această variantă de coronavirus (acum raportată în două ţări) are o mulţime de mutaţii noi care o fac diferită faţă de tulpinile Omicron anterioare”.

Ea a adăugat că această variantă este ,,mai capabilă să provoace un potenţial val mare”, citează Express

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici