Pandemia şi lockdown-ul ar putea cauza peste 200.000 de decese, în Marea Britanie. Ce spun specialiştii

  • Pandemia de COVID-19 şi restricţiile ar putea cauza peste 200.000 de decese în Marea Britanie.
  • Se estimează un total de 50.000 de decese, în primele 6 luni de pandemie.
  • Întârzierea unui tratatent COVID-19, izolarea şi recesiunea duc către suicid şi violenţă domestică.
  • Bolnavii de cancer sunt foarte afectaţi: cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
1653 afișări
Imaginea articolului Pandemia şi lockdown-ul ar putea cauza peste 200.000 de decese, în Marea Britanie. Ce spun specialiştii

Sursa FOTO:Profimedia

Un raport oficial al guvernului a arătat că peste 200.000 de persoane ar putea muri din cauza impactului lockdown-ului şi a pandemiei de coronavirus, relatează The Telegraph.

În cel mai rău caz, se astimează că 50.000 de oameni vor muri din cauza coronavirusului în primele 6 luni ale pandemiei.

Însă, în raportul publicat în aprilie, specialiştii au estimat că întârzierea unui tratament va duce la 25.000 de morţi în 6 luni şi 185.000 de morţi pe termen mediu-lung.

Aceste informaţii apar în mijlocul dezbaterilor pe tema relaxării restricţiilor. Unii susţin că este prea devreme ca restricţiile să fie ridicate şi mai spun că acestea ar fi trebuit impuse mai devreme pentru a putea combate eficient pandemia.

Alţii se întreabă dacă nu cumva tratamentul este mai rău decât boala.

Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat faptul că nu-şi doreşte un lockdown naţional.

Într-un interviu pentru The Telegraph, Boris Johnson a asemănat restricţiile cu un „atac nuclear” şi a spus că nu-şi doreşte să le impună din nou. Nici nu crede că mai sunt necesare.

Statisticianul Marii Britanii, Profesorul Sir Ian Diamond a declarat că nu au mai fost raportate creşteri de când s-au implementat măsurile de relaxare. Totuşi, acesta îi sfătuieşte pe oameni să fie vigilenţi la toamnă.

Atât statisticianul, cât şi Chris Whitty, medic şi epidemiolog englez, şi-au exprimat îngrijorările cu privire la daunele provocate de lockdown. Amândoi au spus că acestea ar putea fi foarte grave.

Decesele cauzate de lockdown şi pandemie

În raport se arată că ar putea exista cu peste 500 de sinucideri mai mult în primul val al pandemiei şi între 600 şi 12.000 mai mulţi morţi din cauza recesiunii.

În plus, în privinţa deceselor cauzate de violenţa domestică, s-a prognozat un număr cu 20 de morţi mai mult, anul acesta.

În total, aproape un sfert de milion de oameni vor muri din cauza efectelor pandemiei.

Pacienţii bolnavi de cancer, afectaţi de pandemia de coronavirus

Cifrele publicate de Cancer Research UK arată că, începând cu 30 mai, peste 180.000 de englezi au aşteptat pentru o endoscopie - cu 44% mai mult decât anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Au fost realizate cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, 51% mai mulţi oameni aşteaptă pentru o colonoscopie.

Mitchelle Mitchelle, oficial al Cancer Research UK, susţine că „Virusul COVID-19 a avut un impact devastator asupra bolanvilor de cancer şi asupra serviciilor medicale din Marea Britanie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici