PANICĂ în Europa: Terminal al aeroportului din Copenhaga, evacuat după găsirea unui bagaj suspect. Percheziţii pe platforma aeroportuară Roissy. Staţie de metrou din Londra, evacuată

Unul dintre cele două terminale ale aeroportului de la Copenhaga a fost evacuat miercuri, la jumătatea zilei, după descoperiea unui bagaj suspect, a anunţat poliţia, informează site-ul publicaţiei Le Parisien. Două percheziţii au fost desfăşurate miercuri pe platforma aeroportuară Roissy, în timp ce Franţa acumulează stocuri de medicamente specifice contracarării unui atac chimic. Stare de aleră este şi în Marea Britanie, o staţie de metrou din Londra a fost evacuată după ce un presupus terorist a făcut ameninţări.

9727 afișări
Imaginea articolului PANICĂ în Europa: Terminal al aeroportului din Copenhaga, evacuat după găsirea unui bagaj suspect. Percheziţii pe platforma aeroportuară Roissy. Staţie de metrou din Londra, evacuată

Terminal al aeroportului din Copenhaga, evacuat după găsirea unui bagaj suspect

Măsuri speciale de securitate în Suedia, după informaţii specifice privind un complot terorist

Autorităţile din Suedia au decis creşterea nivelului ameninţării teroriste, pe baza unor "informaţii concrete" despre un posibil atentat, la doar câteva zile de la atacurile islamiste din Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane, filiala suedeză a publicaţiei The Local.

Alerta teroristă a ajuns la nivelul patru, pe o scală de cinci trepte.

"Unul dintre motivele deciziei se referă la informaţii concrete, astfel că s-a stabilit să acţionăm în cadrul operaţiunilor antiteroriste", a transmis Serviciul suedez de securitate (SAPO).

Nivelul patru înseamnă "probabilitate mare privind comiterea unui atac terorist".

Autorităţile suedeze au confirmat că au suplimentat personalul de securitate în locuri publice şi strategice, inclusiv la ambasade străine.

SAPO nu a oferit detalii despre presupusul complot terorist.

Staţie de metrou din Londra, evacuată din cauza unui presupus terorist

O staţie de metrou din sudul Londrei a fost evacuată, miercuri, din cauza unui bărbat care ar fi ameninţat pasageri cu o foarfecă, informează site-ul cotidianului The Independent.

Staţia de metrou Tooting Broadway a fost împânzită de agenţi ai forţelor de ordine, iar pasagerii au fost evacuaţi, afirmă surse citate de presa britanică.

Poliţia transporturilor a confirmat că un tren de metrou a fost percheziţionat, subliniind că staţia de metrou, situată în sudul Londrei, nu a fost evacuată.

Suspectul căutat nu a fost localizat, operaţiunile de căutare continuând şi în jurul orei 17.00, ora României.

Terminal al aeroportului din Copenhaga, evacuat 

"Ne îndreptăm spre o situaţie suspectă la aeroportul Kastrup. Terminalul trei este evacuat", a scris poliţia din Copenhaga pe Twitter.

O purtătoare de cuvânt a aeroportului, Sisse Hansen, a confirmat această informaţie pentru AFP.

"Ne-a fost semnalată existenţa unui bagaj suspect", a spus Sisse Hansen. "Poliţia anchetează (...) Am redirecţionat îmbarcările spre terminalul doi", a explicat aceasta.

Poliţia daneză a ridicat miercuri nivelul de alertă împotriva riscului de terorism la gradul doi, la cinci zile de la atentatele care au avut loc la Paris.

Percheziţii la aeroportul Roissy, inclusiv la divizia de transport marfă Air France

Două percheziţii au fost desfăşurate miercuri pe platforma aeroportuară Roissy, în urma unui ordin dat de Prefectură, una dintre cele două percheziţii administrative vizând divizia de transport marfă a grupului Air France, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Se presupune că aceste percheziţii nu au legătură directă cu atentatele, însă pot servi mai multor obiective, în special căutării elementelor aflate în legătură cu fenomenul de radicalizare.

Numeroase alerte de securitate, cele mai multe false, au avut loc în ultimele zile în Franţa şi în alte ţări europene, în contextul atentatelor de la Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane, alte circa 400 fiind rănite.

Franţa acumulează stocuri de medicamente specifice contracarării unui atac chimic - presă

Imediat după atacurile teroriste de la Paris, în cadrul măsurilor de urgenţă a fost publicat în Jurnalul Oficial un decret prin care Ministerul francez al Sănătăţii le cere spitalelor să acumuleze stocuri de sulfat de atropină, singurul antidot eficient împotriva substanţelor neurotoxice, relatează site-ul 20minutes.fr.

Până acum, sulfatul de atropină era doar în stocurile armatei franceze. Ordinul a fost semnat de Benoît Vallet, şeful Direcţiei Generale pentru Sănătate din Franţa, fiind adoptat la cererea ministrului Sănătăţii, Marisol Touraine. Conform presei franceze, decizia a fost luată pentru că autorităţile se tem de un atac cu arme chimice precum gaze VX şi VR.

În cazul unui atac cu substanţe neurotoxice, victimele ar trebui să îşi injecteze doze de câte 2 mg de sulfat de atropină la fiecare cinci minute, până la dispariţia simptomelor, conform experţilor citaţi de presa franceză.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici