Papa avertizează liderii G20 asupra ”alianţei periculoase” ce dăunează săracilor şi imigranţilor

Papa Francisc a avertizat liderii Grupului ţărilor dezvoltate (G20), ce participă la un summit în oraşul german Hamburg, în privinţa formării unei alianţe periculoase şi distorsionante ce ar putea afecta persoanele sărace şi imigranţilor, conform presei internaţionale.

1284 afișări
Imaginea articolului Papa avertizează liderii G20 asupra ”alianţei periculoase” ce dăunează săracilor şi imigranţilor

Papa avertizează liderii G20 asupra ”alianţei periculoase” ce dăunează săracilor şi imigranţilor

”G20 mă îngrijorează, afectează imigranţii din jumătate din statele lunii, din ce în ce mai mult odată cu trecerea vremii”, informează La Republica, citată de presa internaţională.

Papa Francisc a adăugat ”că se teme că există alianţe periculoase între marile puteri ce au o viziune distorsionată asupra lumii: America şi Rusia, China şi Coreea de Nord, Putin şi Assad în războiul din Siria”.

El a mai spus că cel mai mare pericol al acestor alianţe priveşte imigraţia, dar şi pe cei ”săracii, excluşi, marginalizaţi”.

Papa Francisc a fost citat de asemenea spunând că Europa ar trebui să adopte cât mai curând posibil o ”structură federală ”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici