Papa Benedict le cere palestinienilor să reziste tentaţiei terorismului - GALERIE FOTO

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut palestinienilor să reziste tentaţiei terorismului, într-un discurs susţinut miercuri la Bethleem, în Cisiordania, în prezenţa preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

13 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict le cere palestinienilor să reziste tentaţiei terorismului - GALERIE FOTO

Papa Benedict le cere palestinienilor să reziste tentaţiei terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

"Aveţi curajul să rezistaţi tuturor tentaţiilor pe care le puteţi resimţi pentru a comite acte de violenţă sau de terorism", a afirmat liderul Bisericii Catolice, într-un apel "către numeroşii tineri care trăiesc în prezent pe întreg teritoriul palestinian".

Papa şi-a exprimat de asemenea susţinerea pentru crearea "unei patrii palestiniene suverane". "Domnule preşedinte, Sfântul Scaun susţine dreptul poporului dumneavoastră la o patrie palestiniană suverană pe teritoriul strămoşilor săi, în condiţii de siguranţă şi pace cu vecinii săi, în interiorul frontierelor recunoscute la nivel internaţional", a declarat Suveranul Pontif.

"Dar dacă, în prezent, acest obiectiv pare departe de a fi atins, vă încurajez puternic, pe dumneavoastră şi pe poporul dumneavoastră, să păstraţi vie flacăra speranţei, speranţa că un mijloc va putea fi găsit pentru a îndeplini aspiraţiile legitime, atât ale israelienilor, cât şi ale palestinienilor, pacea şi stabilitatea", a adăugat el.

El a făcut un apel la întreaga lume pentru găsirea unei soluţii la conflictul din Orientul Mijlociu. "Vă cer, vouă tuturor, cer liderilor voştri, să îşi ia din nou angajamentul de a lucra pentru atingerea acestor ţeluri. Şi fac apel mai ales la comunitatea internaţională, cerându-i să îşi exercite influenţa pentru a ajunge la o soluţie", a declarat Papa.

"Credeţi şi fiţi convinşi că, printr-un dialog onest şi perseverent, în deplinul respect al cerinţelor justiţiei, o pace durabilă poate fi obţinută în aceste teritorii", a adăugat el.

Pe de altă parte, Papa şi-a exprimat "profunda compasiune" pentru populaţia din Fâşia Gaza, după ofensiva israeliană sângeroasă în acest teritoriu palestinian în perioada decembrie-ianuarie.

"În această după-amiază, voi merge în tabăra de refugiaţi de la Aida, pentru a-mi manifesta solidaritatea cu persoanele care au pierdut totul. Pe aceia dintre voi care sunt îndoliaţi de pierderea unor membri ai familiei lor şi a unor fiinţe dragi din cauza ostilităţilor - mă gândesc în special la recentul conflict din Gaza - îi asigur de profunda mea compasiune şi că îi voi aminti în rugăciune", a declarat Papa, la începutul vizitei sale la Bethleem, în Cisiordania.

"Da, vă amintesc în fiecare zi în rugăciunea mea şi mă rog în acelaşi timp la Cel Atotputernic pentru pace, pentru o pace justă şi durabilă, în teritoriile palestiniene şi în toată regiunea", a adăugat el.

Ofensiva israeliană din Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste Hamas din perioada 27 decembrie-18 ianuarie a provocat moartea a peste 1.400 de palestinieni, în mare parte civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici