Papa Benedict va emite o ordonanţă pentru organizarea în mod anticipat a Conclavului

Papa Benedict va emite o ordonanţă de interpretare prin care va permite organizarea Conclavului pentru desemnarea succesorului său înainte de termenul de 15 zile stabilit în legislaţia canonică.

277 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict va emite o ordonanţă pentru organizarea în mod anticipat a Conclavului

Papa Benedict va emite o ordonanţă pentru organizarea în mod anticipat a Conclavului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vaticanul a precizat că Papa Benedict al XVI-lea va emite o ordonanţă pentru interpretarea Constituţiei "Universi Dominici gregis", scrie ziarul La Stampa, în ediţia online.

După ce Papa Benedict al XVI-lea va demisiona oficial pe 28 februarie, cei 117 cardinali electori se vor reuni în Conclav pentru desemnarea viitorului Suveran Pontif.

Regulamentul canonic prevede că, în cazul în care Scaunul Apostolic este în mod evident vacant, cardinalii electori pot organiza scrutinul în 15-20 de zile, cu precizarea că este nevoie de aşteptarea tuturor cardinalilor care au drept de vot.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a explicat că regulamentul prevede aşteptarea cardinalilor cu drept de vot 15-20 de zile, dar, dacă aceştia sunt deja la Roma, Conclavul poate începe şi înainte. Însă această interpretare a legislaţiei canonice urmează să fie confirmată de ordonanţa emisă de Papa Benedict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici