Papa, către oamenii de afaceri din Italia: impozitele pot fi cheia justiţiei sociale

Impozitele sunt un instrument de justiţie socială „adesea neînţeles" şi nu ar trebui să fie privite ca un exemplu de depăşire a puterilor de către guvern, a declarat, luni, Papa Francisc în timpul unei întâlniri cu liderii oamenilor de afaceri italieni, potrivit Reuters.

264 afișări
Imaginea articolului Papa, către oamenii de afaceri din Italia: impozitele pot fi cheia justiţiei sociale

Papa, către oamenii de afaceri din Italia: impozitele pot fi cheia justiţiei sociale

Papa a vorbit înainte de alegerile generale din 25 septembrie din Italia, o ţară cunoscută pentru evaziunea fiscală endemică, unde o coaliţie de dreapta care promite reduceri majore de taxe este pe cale să obţină o victorie clară.

„Ce sunt taxele şi impozitele în lumea modernă şi în democraţii este foarte important, [sunt] o formă de partajare adesea neînţeleasă", a declarat Papa Francisc în faţa membrilor Confindustria, principala organizaţie a oamenilor de afaceri din Italia.

În discursul său, Papa i-a mai îndemnat pe lideri să îşi împartă bogăţia în diferite moduri, inclusiv prin caritate, respectând politici salariale echitabile şi oferind noi locuri de muncă, în special pentru tineri.

„Impozitele trebuie să fie drepte, echitabile, stabilite pe baza capacităţii de plată a fiecărei persoane, aşa cum prevede Constituţia italiană. Sistemul fiscal şi administraţia trebuie să fie eficiente şi să nu fie corupte. Dar impozitele nu trebuie să fie considerate o uzurpare”, a precizat Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici