Papa emerit Benedict al XVI-lea recunoaşte că a dat o declaraţie falsă. Despre ce este vorba

Papa emerit Benedict al XVI-lea recunoaşte că a dat o declaraţie falsă în ancheta abuzurilor sexuale din Biserica Catolică Germană.

1648 afișări
Imaginea articolului Papa emerit Benedict al XVI-lea recunoaşte că a dat o declaraţie falsă. Despre ce este vorba

Papa emerit Benedict al XVI-lea a recunoscut că a făcut o declaraţie falsă în timpul unei anchete privind abuzurile sexuale din Biserica Catolică Germană, se arată într-o informare difuzată prin intermediul secretarului său privat şi publicată pe portalul Vatican News, citată de dpa.

Suveranul Pontif Emerit Benedict al XVI-lea a corectat o declaraţie cheie cu privire la raportul privind abuzurile de la Munchen. Contrar relatărilor sale anterioare, a participat la reuniunea ordinariatului din 15 ianuarie 1980, informează La Stampa.

În timpul întâlnirii, a fost menţionat un preot din dieceza de Essen care abuzase de băieţi şi care venise la München pentru terapie. Ratzinger explică faptul că greşeala „nu a fost făcută cu rea credinţă", ci a fost „rezultatul unei erori în prelucrarea editorială a declaraţiei sale". Îi pare „foarte rău" şi îşi cere scuze, explică surse de la Vatican.

Cu toate acestea, în cadrul întâlnirii în cauză, declară pentru KNA secretarul său, monseniorul Georg Ganswein, „nu s-a luat nicio decizie privind o misiune pastorală a preotului în cauză". Mai degrabă, cererea a fost făcută doar pentru „a permite cazarea bărbatului pe durata tratamentului său la München".

În urmă cu câteva zile, Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost criticat dur într-un raport independent prezentat în Germania, care viza agresiunile sexuale comise asupra unor minori în Arhidieceza de Munchen şi Freising, pe care a condus-o între 1977 şi 1982, conform agenţiilor de presă internaţionale.

Conform AFP, cardinalul Joseph Ratzinger, înainte să devină papă, nu ar fi întreprins nimic pentru a exclude 4 preoţi bănuiţi de violenţe sexuale asupra unor minori, au afirmat într-o conferinţă de presă autorii raportului mandatat de Biserica Catolică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici