Papa Francisc avertizează asupra pericolelor pe care le poate aduce inteligenţa artificială

Papa Francisc a făcut marţi un apel la o reflecţie globală asupra pericolelor potenţiale ale inteligenţei artificiale, remarcând "posibilităţile disruptive şi efectele ambivalente" ale noii tehnologii.

545 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc avertizează asupra pericolelor pe care le poate aduce inteligenţa artificială

Papa Francisc avertizează asupra pericolelor pe care le poate aduce inteligenţa artificială

Papa Francisc, care are 86 de ani şi a declarat în trecut că nu ştie să folosească un computer, a lansat avertismentul într-un mesaj pentru următoarea Zi Mondială a Păcii a Bisericii Catolice, care cade de Anul Nou.
 
Vaticanul a făcut public mesajul cu mult timp înainte, aşa cum se obişnuieşte.
 
Papa "reaminteşte necesitatea de a fi vigilenţi şi de a lucra pentru ca o logică a violenţei şi a discriminării să nu se înrădăcineze în producerea şi utilizarea acestor dispozitive, în detrimentul celor mai fragili şi excluşi", se arată în mesaj.
 
"Nevoia urgentă de a orienta în mod responsabil conceptul şi utilizarea inteligenţei artificiale, pentru ca aceasta să fie în serviciul umanităţii şi al protecţiei casei noastre comune, cere ca reflecţia etică să fie extinsă la sfera educaţiei şi a dreptului", mai precizează mesajul.
 
În 2015, Papa Francisc a recunoscut că este "un dezastru" în ceea ce priveşte tehnologia, dar a numit de asemenea internetul, reţelele de socializare şi mesajele text "un dar al lui Dumnezeu", cu condiţia să fie folosite cu înţelepciune, relatează Reuters.
 
În 2020, Vaticanul şi-a unit forţele cu giganţii tehnologici Microsoft şi IBM pentru a promova dezvoltarea etică a inteligenţei artificiale şi a solicita reglementarea tehnologiilor intruzive, cum ar fi recunoaşterea facială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici