Papa Francisc cere un raport despre cauzele căsătoriilor gay, avertizând asupra efectelor societale

Papa Francisc a cerut un raport referitor la cauzele care au condus la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în anumite ţări, afirmă cardinalul de New York, Timothy Dolan, reiterând că Vaticanul se opune căsătoriilor gay şi subliniind că o căsătorie este între un bărbat şi o femeie.

467 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc cere un raport despre cauzele căsătoriilor gay, avertizând asupra efectelor societale

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Papa Francisc vrea să afle cauzele pentru care unele ţări au ajuns la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. În mod evident, Papa Francisc nu a exprimat niciun fel de aprobare pentru uniunile civile de tip homosexual, dar încearcă să afle cauzele unui fenomen care tinde să ia amploare de câţiva ani", a precizat cardinalul Dolan, citat de NBC şi de publicaţia italiană Il Quotidiano.

"Căsătoria între un bărbat şi o femeie nu este un lucru care să ţină doar de religie, de Sfintele Taine. Este şi un element al construcţiei societăţii şi culturii. Iar, dacă modificăm în vreun fel sensul sacru al căsătoriei, mi-e teamă să nu sufere şi cultura şi societatea, nu doar Biserica", a subliniat cardinalul de New York.

La rândul său, cardinalul Giovanni Lajolo, preşedintele emerit al Guvernoratului statului Vatican, a afirmat că "uniunile civile gay nu au legitimitate socială". "Dumnezeu a creat bărbatul pentru femeie şi femeia pentru bărbat. Prin unire, cei doi devin un singur trup, o singură viaţă. Nu poate exista un alt tip de dragoste în afară de cea prin intermediul lui Dumnezeu, care ştie cum a creat oamenii. Căsătoriile homosexuale nu fac decât să îi inducă în eroare pe cei care le practică", a explicat cardinalul Lajolo în cartea "Lettere alle amiche" ("Scrisori adresate prietenelor"), lansată sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici