Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populaţia din Israel

  • Papa Francisc a condamnat antiudaismul şi antisemitismul prin intermediul unei scrisori adresate populaţiei din Israel.
  • Documentul a fost făcut public sâmbătă, potrivit Reuters.
279 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populaţia din Israel

Papa Francisc condamnă antisemitismul printr-o scrisoare către populaţia din Israel

Papa Francisc a condamnat toate formele de antiudaism şi antisemitism, etichetându-le drept „păcat împotriva lui Dumnezeu”, după ce a observat o creştere a atacurilor împotriva evreilor din întreaga lume.

„Biserica respinge orice formă de antiudaism şi antisemitism, condamnând fără echivoc manifestările de ură faţă de evrei. Împreună cu dumneavoastră, noi, catolicii, suntem foarte îngrijoraţi de creşterea teribilă a atacurilor împotriva evreilor din întreaga lume”, a scris pontiful într-o scrisoare către populaţia evreiască din Israel.

Papa a remarcat că războaiele şi diviziunile apar în întreaga lume „într-un fel de război mondial fragmentat”, afectând numeroase comunităţi. În scrisoarea sa, papa a cerut, încă o dată, eliberarea ostatici ţinuţi de Hamas în Gaza.

Francisc a mai spus că s-a rugat pentru pace. „Inima mea este aproape de voi, de Ţara Sfântă, de toate popoarele care o locuiesc, israelieni şi palestinieni, şi mă rog ca dorinţa de pace să prevaleze în toţi”, a precizat Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici