Papa Francisc îşi continuă turneul sud-american în Bolivia

Papa Francisc îşi continuă începând de miercuri turneul sud-american în Bolivia, unde va vizita capitala La Paz şi cel mai mare oraş al ţării Santa Cruz şi se va întâlni cu preşedintele bolivian Evo Morales, relatează Reuters în pagina electronică.

93 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îşi continuă turneul sud-american în Bolivia

Papa Francisc îşi continuă turneul sud-american în Bolivia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul Pontif argentinian şi-a început turneul sud-american duminică, în Ecuador, unde a vizitat oraşele Guayaquil şi Quito şi s-a întâlnit cu preşedintele Rafael Corrrea.

Ecuadorul a fost afectat de proteste antiguvenamentale în săptămânile anterioare sosirii Papei Francisc, dar prezenţa sa în această ţară din America de Sud a adus câteva zile de calm.

În Bolivia, Papa Francisc se va opri în capitala La Paz, apoi va merge la locul unde a fost găsit în 1980 trupul neînsufleţit al iezuitului Luis Espinal Camps, un susţinător al drepturilor minerilor torturat şi ucis de militari.

Papa Francisc se va întâlni ulterior cu preşedintele bolivian Evo Morales, care a avut numeroase dispute cu Biserica Catolică înainte de alegerea Papei Francisc, în 2013.

Totodată, programul Suveranului Pontif include o vizită la Santa Cruz, în estul Boliviei, unde va oficia o mesă joi.

În Ecuador, Papa a oficiat două mese, una la Guayaquil şi alta la Quito.

Sâmbătă, şeful Bisericii Catolice va ajunge în Paraguay, ultima etapă a vizitei sale în America Latină.

Este pentru prima dată când Papa Francisc ajunge în America Latină din proprie iniţiativă. În 2013, el a fost în vizită la Rio de Janeiro, dar călătoria fusese programată de predecesorul său, Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici