Papa Francisc nu va vizita Ucraina: La ce ar folosi să mă duc la Kiev?

Suveranul Pontif a spus că este „dispus să facă totul pentru a opri războiul” din Ucraina, dar o vizită papală ar putea interfera cu „obiective mai înalte”, cum ar fi eforturile de a pune capăt războiului, aşa că nu va merge la Kiev.

2774 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc nu va vizita Ucraina: La ce ar folosi să mă duc la Kiev?

Papa Francisc nu va vizita Ucraina: La ce ar folosi să mă duc la Kiev?

Papa Francisc a declarat că nu va vizita Ucraina, aşa cum ar fi luat în considerare la începutul lunii.

„La ce i-ar folosi Papei să meargă la Kiev dacă războiul ar continua a doua zi?", a declarat el pentru cotidianul argentinian La Nacion, citat de BBC.

Suveranul pontif a subliniat că este „dispus să facă totul pentru a opri războiul”, dar o vizită papală ar putea interfera cu „obiective mai înalte”, cum ar fi eforturile de a pune capăt războiului.

Papa Francisc a adăugat: „Orice război este anacronic în această lume şi la acest nivel de civilizaţie”.

În interviul publicat vineri, Sfântul Părinte a descris, de asemenea, vizita sa neaşteptată la ambasada rusă din Vatican la sfârşitul lunii februarie ca fiind „o decizie pe care am luat-o într-o noapte de veghe, gândindu-mă la Ucraina”.

„M-am dus singur. Nu am vrut să mă însoţească nimeni. A fost o responsabilitate personală a mea”.

Întrebat de ce nu numeşte niciodată Rusia sau pe preşedintele acesteia în declaraţiile sale împotriva războiului, el a răspuns: „Un Papă nu numeşte niciodată un şef de stat, cu atât mai puţin o ţară, care este superioară şefului său de stat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici