Papa Francisc s-ar fi deghizat în preot obişnuit noaptea şi ar fi părăsit Vaticanul pentru a se întâlni cu oameni ai străzii

Arhiepiscopul Konrad Krajewski a sugerat într-un interviu că Papa Francisc l-ar fi însoţit noaptea în plimbările sale prin Roma pentru a se întâlni cu oamenii străzii din capitala Italiei.

18216 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc s-ar fi deghizat în preot obişnuit noaptea şi ar fi părăsit Vaticanul pentru a se întâlni cu oameni ai străzii

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arhiepiscopul a fost instruit de Papa Francisc să meargă în Roma pentru a se întâlni cu oamenii străzii, informează Russia Today.

"Tatăl Sfânt mi-a spus la început: <<Poţi să-ţi vinzi biroul. Nu ai nevoie de el. Trebuie să ieşi din Vatican. Nu aştepta să vină oamenii să sune la uşa ta. Trebuie să mergi afară şi să îi cauţi pe săraci>>", a povestit arhiepiscopul Konrad Krajewski.

"Când îi spun <<Merg în oraş în această seară>>, există riscul ca el să mă însoţească", a precizat arhiepiscopul.

"Agenţii de pază elveţieni au confirmat că Papa a părăsit noaptea Vaticanul, îmbrăcat în preot obişnuit, pentru a se întâlni cu bărbaţi şi femei care locuiesc pe stradă", a declarat o sursă citată de Huffington Post.

Arhiepiscopul primeşte numeroase scrisori de la Papa Francisc în fiecare dimineaţă în care liderul Bisericii Catolice îi transmite mesajele "Ştii ce ai de făcut", "Du-te şi găseşte-i" sau "Du-te să vorbeşti cu ei", relatează Huffington Post.

Oficialii Vaticanului au infirmat presupusele escapade ale Papei, limitându-se să declare doar că "povestea nu este adevărată".

Papa Francisc s-a remarcat încă de când a devenit liderul Bisericii Catolice prin acţiunile neconvenţionale.

La sfârşitul lunii noiembrie, Papa Francisc a făcut apel la o reformă complexă pentru revitalizarea Bisericii, care ar trebui să fie mai colegială şi să apere săracii, dar care să rămână implacabilă în anumite probleme, precum hirotonirea femeilor.

La începutul lui noiembrie, Papa a binecuvântat un bărbat desfigurat de o boală genetică. Suveranul pontif l-a sărutat şi l-a îmbrăţişat pe credincios, imaginile făcând înconjurul lumii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici