Papa Francisc spune că are o mare dorinţă de a merge la Kiev după călătoria în Canada

Papa Francisc a declarat duminică că speră să viziteze Ucraina, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat.

272 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc spune că are o mare dorinţă de a merge la Kiev după călătoria în Canada

"Am o mare dorinţă de a merge la Kiev", a spus papa atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada, relatează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina: luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un "război de agresiune crud şi fără sens".

Într-un interviu exclusiv acordat la începutul acestei luni, suveranul pontif a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către suveranul pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada în care îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi.

"Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei", a declarat el reporterilor în comentariile sale tradiţionale la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţia nativă, Francisc respectându-şi promisiunea de a-şi cere scuze pe teritoriul lor pentru rolul Bisericii în şcolile autorizate de stat, care au încercat să şteargă culturile indigene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici