Papa îşi cere scuze pentru că a fost nevoit să anuleze călătoria în Africa

Papa Francisc şi-a cerut scuze duminică populaţiei din Republica Democrată Congo şi Sudanul de Sud pentru că a trebuit să îşi anuleze vizita din cauza unor probleme de sănătate şi a declarat că speră că starea sa se va îmbunătăţi.

176 afișări
Imaginea articolului Papa îşi cere scuze pentru că a fost nevoit să anuleze călătoria în Africa

Papa îşi cere scuze pentru că a fost nevoit să anuleze călătoria în Africa

Vaticanul a anunţat joi că deplasarea din 2-7 iulie a fost amânată din cauza afecţiunii la genunchi a Suveranului Pontif, în vârstă de 85 de ani, care îl obligă să folosească un scaun cu rotile de mai bine de o lună.

„Vă rog să mă iertaţi pentru acest lucru. Să ne rugăm împreună ca, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu tratament medical, să pot veni la voi cât mai curând posibil. Avem speranţă", a spus el, adresându-se direct poporului şi autorităţilor din ambele ţări.

Vaticanul a precizat că deplasarea a fost amânată "pentru a nu periclita rezultatele terapiei pe care Papa Francisc o urmează pentru genunchi".

Duminică, el s-a referit la afecţiunea sa, despre care se crede că ar fi o ruptură de ligament, ca fiind "probleme cu piciorul meu". Francisc suferă, de asemenea, de sciatică, care l-a făcut să şchiopăteze chiar înainte de acutizarea problemei la genunchi.

Surse de la Vatican au declarat că Papa a primit mai multe injecţii pe săptămână pentru această afecţiune, precum şi terapie fizică, şi că a sperat să îşi poată recăpăta cel puţin parţial capacitatea de a merge înainte de începerea călătoriei.

Sursele citate de Reuters au declarat că Papa se opune unei intervenţii chirurgicale din cauza unor probleme cu anestezia generală în urma unei operaţii de îndepărtare a unei părţi din intestin, în urmă cu un an.

Papa mai are programată o vizită în Canada în perioada 24-30 iulie.

De asemenea, el şi-a îndemnat ascultătorii să nu se obişnuiască cu războiul din Ucraina. „Să nu lăsăm ca trecerea timpului să ne atenueze durerea şi grija faţă de aceşti oameni martirizaţi", a spus el

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici