Papandreou: Pentru Grecia miza este punerea în aplicare a planului UE. Respingerea lui înseamnă ieşirea din zona euro

Premierul grec Giorgios Papandreou a subliniat joi că miza pentru Grecia este de a "pune în aplicare" planul european anticriză din 27 octombrie, în caz contrar existând riscul unei "ieşiri din euro", şi a considerat "catastrofală" organizarea unor eventuale alegeri anticipate.

514 afișări
Imaginea articolului Papandreou: Pentru Grecia miza este punerea în aplicare a planului UE. Respingerea lui înseamnă ieşirea din zona euro

Papandreou: Pentru Grecia miza este punerea în aplicare a planului UE. Respingerea lui înseamnă ieşirea din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Respingerea (planului) în cadrul unui referendum, organizarea de alegeri sau absenţa majorităţii în favoarea planului înseamnă ieşirea din zona euro", a avertizat Papandreou, care şi-a început discursul în faţa grupului său parlamentar în jurul orei locale 17.50 (17.50 ora României).

"Acest grup parlamentar şi acest Guvern au nevoie de stabilitate pentru a conduce ţara către ziua de mâine", a adăugat el, confirmând că nu intenţionează să demisioneze pentru moment în pofida frondei miniştrilor şi a deputaţilor.

Papandreou a declarat totuşi că va discuta cu opoziţia de dreapta, care a promis să voteze în favoarea planului european dar care a cerut abandonarea proiectului de referendum şi formarea unui Guvern de "tranziţie" înaintea alegerilor anticipate.

Dar în timp ce reuniunea continua, ministrul de Finanţe şi numărul doi în Guvern şi în rândul majorităţii, Evangelos Venizelos, i-a cerut imediat să anunţe "renunţarea oficială" la proiectul său de referendum, aflat la originea crizei care afectează ţara şi toată zona euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici