Paradă cu corpul neînsufleţit al "Regelui de treflă": Sicriul cu liderul terorist Ezzat Ibrahim al-Douri, purtat pe străzile Bagdadului - FOTO, VIDEO

Corpul neînsufleţit al lui Ezzat Ibrahim al-Douri, care devenise lider al filialei irakiene a reţelei sunnite Stat Islamic, după ce în trecut fusese consilier al fostului preşedinte Saddam Hussein, a fost predat, luni, autorităţilor din Irak, el fiind transportat într-un sicriu de sticlă, informează Daily Mail.

5559 afișări
Imaginea articolului Paradă cu corpul neînsufleţit al "Regelui de treflă": Sicriul cu liderul terorist Ezzat Ibrahim al-Douri, purtat pe străzile Bagdadului - FOTO, VIDEO

Ezzat Ibrahim al-Douri, fost consilier al lui Saddam Hussein, a fost ucis în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, sicriul cu corpul neînsufleţit al liderului insurgenţilor a fost purtat pe străzile din Bagdad, fiind fotografiat de cei prezenţi, evenimentul fiind, de asemenea, transmis în direct la televiziunea de stat din Irak.

Ezzat Ibrahim al-Douri (72 de ani) a fost ucis vineri într-o operaţiune a armatei irakiene desfăşurată în apropiere de Tikrit. Al-Douri era considerat cel mai important dintre oficialii partidului Baath (al lui Saddam Hussein), care a reuşit să fugă după invazia americană. După moartea lui Saddam (30 decembrie 2006), el a devenit numărul unu al partidului şi a fost dat în urmărire de Statele Unite ale Americii. Acesta ocupa poziţia a şasea într-o listă de 55 de oficiali urmăriţi de SUA, o recompensă de 10 milioane de dolari fiind oferită pentru prinderea sa.

Fostul adjunct al lui Saddam Hussein era cunoscut sub numele de "Rege de treflă/King of Clubs”, după ce imaginea sa se regăsea într-un pachet de cărţi de joc oferit soldaţilor americani agrenaţi în al doilea război din Irak. Personajele de pe cărţile de joc aveau chipurile foştilor oficiali de top ai regimului Hussein, pentru a ajuta la identificarea lor, în vederea capturării sau eliminării.

Ezzat Ibrahim al-Douri devenise liderul grupării insurgente Naqshbandi Order, o importantă facţiune ce a contribuit la succesele înregistrate de gruparea teroristă Stat Islamic în ultima perioadă.

Corpul acestuia a fost predat Ministerului Sănătăţii din Irak, urmând să se efectueze un test ADN, scrie Daily Mail.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici