Paradă militară nocturnă în Coreea de Nord. Surse: probabil, au fost inclusiv arme nucleare

Coreea de Nord a organizat o paradă militară pe timp de noapte, anunţă o sursă militară din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

1605 afișări
Imaginea articolului Paradă militară nocturnă în Coreea de Nord. Surse: probabil, au fost inclusiv arme nucleare

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană. Este o demonstraţie în care este posibil să fi fost incluse cele mai recente arme ale ţării, inclusiv arme nucleare.

Mii de soldaţi se antrenează de săptămâni întregi, au arătat imaginile din satelit, iar parada are loc după ce Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a scris că parada din Coreea de Nord s-a desfăşurat după apusul soarelui, citând surse militare anonime. Se crede că evenimentul ar include unele dintre cele mai noi rachete ale Nordului, inclusiv cea mai mare rachetă intercontinentală Hwasong-17, care a fost testată pentru prima dată luna trecută.

Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Presa de stat nu a raportat nicio paradă militară până luni seară, deşi agenţiile de presă au descris o serie de alte evenimente comemorative care au marcat cea de-a 90-a aniversare a fondării Armatei Revoluţionare Populare Coreene.

Mass-media de stat nord-coreeană a anunţat duminică cum ţara a dobândit o „putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora şi pe care nimeni nu o poate atinge" sub conducerea liderului Kim Jong Un, o referire aparentă la armele sale nucleare.

Cel puţin 12 obiecte luminate au fost observate luni, în jurul orei 21:30 (12.30 GMT), deasupra centrului Pyongyangului, a relatat NK News, cu sediul la Seul, precizând că ar putea fi vorba de drone sau alte aeronave.

Piaţa principală Kim Il Sung din Pyongyang a fost puternic luminată, iar mulţi oameni au fost văzuţi îndreptându-se spre zonă, a relatat site-ul NK News.

Coreea de Nord foloseşte adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum şi noi rachete hipersonice şi rachete lansate de pe submarine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici