Paradele de Ziua Franţei îşi pierd din strălucire pe timp de pandemie: 14 iulie, prin ochii unui român stabilit în Paris

  • Ziua Franţei în vreme de pandemie îşi pierde din strălucire
  • Parisul este gol, iar oamenii nu mai au acces la paradele grandioase
  • Ovidiu, un român stabilit acolo, ne povesteşte cât de diferită a fost ziua de astăzi faţă de anii trecuţi
507 afișări

Pandemia a rupt din strălucirea paradelor grandioase de Ziua Franţei. Oraşul de pe Sena este gol, iar evenimentele organizate sunt restrânse. Zone închise şi acces restricţionat. Ceva ce nu a mai văzut Parisul la o aşa mare zi de sărbătoare. Am stat de vorbă cu Ovidiu, un român stabilit în Paris de 13 ani. Ne-a povestit care este atmosfera în capitala Franţei, în cea mai importantă zi naţională.

„Atmosfera e calmă, mai calmă ca de obicei. Nu prea sărbătoresc, pentru că de obicei terasele erau pline. Anul trecut pe vremea asta terasele erau pline, acum sunt cam goale. Accesul persoanelor este restricţionat, nu vor mai fi atât de multe persoane care să urmarească parada, la Champ de Mars, langa turnul Eiffel, acolo Trocadero este închis. Acolo se aduna toată lumea să vadă focurile de artificii”, povesteşte Ovidiu Căbuţ, român stabilit în Paris.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici