Video Parchetul din Roma cere judecarea imediată a lui Mailat

Parchetul din Roma va cere judecarea imediată a românului de etnie romă Nicolae Romulus Mailat, acuzat de agresarea italiencei Giovanna Reggiani, în vârstă de 47 de ani, ale cărei funeralii s-au desfăşurat sâmbătă, la Roma, relatează cotidianul La Repubblica în pagina electronică.

1 afișare

Procurorii Italo Ormanni şi Maria Bice Barborini, care anchetează cazul, vor cere aplicarea unei proceduri juridice alternative, care va permite demararea procesului fără organizarea unei audieri preliminare. Pentru aceasta, ei aşteaptă doar ultimele rezultate ale examinărilor tehnice şi analizelor de laborator, care vor fi disponibile în următoarele zile.

Între timp, prefecţii diferitelor oraşe italiene continuă operaţiunile de evacuare a taberelor de romi şi de identificare a ocupanţilor acestora, pentru a stabili care dintre ei corespund criteriilor de expulzare de pe teritoriul italian, în virtutea decretului-lege adoptat de urgenţă miercuri seară, de Consiliul de Miniştri.

La Florenţa, 227 de cetăţeni străini au fost controlaţi de acte, iar 15 dintre ei au fost duşi la secţia de poliţie, pentru identificare.

Potrivit cotidianului Il Giornale, prefectul de Roma a semnat, la rândul lui, primele trei ordine de expulzare a tot atâtor imigranţi, dintre care doi sunt cetăţeni români (un bărbat şi o femeie), iar al treilea este ungur.

Românca, o prostituată de 26 de ani, a mai fost condamnată pentru asociere în vederea înfăptuirii de infracţiuni şi practicare a prostituţiei, fiind arestată pentru sechestrare de persoană şi reţinută de opt opri în ultima lună, în timpul operaţiunilor poliţieneşti antiprostituţie.

Cetăţeanul ungar, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat sâmbătă, în timpul controalelor efectuate în taberele de romi de pe malul Tibrului, în centrul Romei. El are antecedente penale pentru agresiune, posesie de arme, şi a fost reţinut de multe ori în stare de ebrietate. Pe numele său fusese deja emis un ordin de expulzare de pe teritoriul italian, încă de pe vremea când Ungaria nu făcea parte din UE. El trăieşte de zece ani în Italia, fără acte.

Cel de-al doilea român, pe nume Neculai Masgras, a fost arestat de carabinieri la 25 octombrie, fiind surprins la volanul unei maşini furate. El a forţat un blocaj al poliţiei şi a circulat la contrasens pe Via Prenestina, din Roma, intrând în coliziune cu alte două autoturisme. În ultimele luni, el a fost reţinut de trei ori pentru tranzacţii cu autoturisme furate şi furturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici