Parisul accelerează operaţiunile de expulzare a romilor

Operaţiunile de expulzare colectivă a romilor care trăiesc în barăcile de la marginea Parisului sunt în plină desfăşurare, autorităţile trebuind să finalizeze aceste acţiuni până la venirea frigului, când legea le intrezice să efectueze evacuări.

2 afișări
Imaginea articolului Parisul accelerează operaţiunile de expulzare a romilor

Parisul accelerează operaţiunile de expulzare a romilor

Operaţiunile au loc în cursul dimineţii, începând încă din luna septembrie, relatează Le Courier în ediţia electronică. Mai întâi forţele de ordine "securizează" locul, pentru a evita fuga romilor, ulterior aceştia sunt urcaţi în autobuze şi transportaţi până la graniţa cu Bulgaria sau România. Imediat după această acţiune, barăcile rămase goale sunt distruse de autorităţi pentru a evita ocuparea lor de către alţi romi.

"În 2006, aproape şase mii din 24.000 de persoane care au fost expulzate de aici au fost romi", a amintit Guvernului deputata ecologistă Alima Bumediene-Thiery, care şi-a exprimat "neliniştea" faţă de această "vânătoare de romi".

Potrivit cotidianului elveţian, ca o consecinţă a integrării României şi Bulgariei în UE, autorităţile franceze au fost nevoite să ia măsuri pentru a evita aglomerarea imigranţilor ilegali de etnie romă, care se adună de obicei în comunităţi mari, la periferia oraşelor din Franţa, sub podurile drumurilor sau în hale industriale dezafectate.

Astfel, potrivit lui Coralie Guillot, coordonatoarea asociaţiei France Parada, "poliţia vine cu ordine de părăsire a teritoriului francez (OQTF) deja semnate. Romii au de ales între interpelare sau plecarea, numită umanitară".

Coralie Guillot susţine că operaţiunile de expulzare sunt mai intense în această perioadă, deoarece, odată cu venirea frigului, este interzis în Franţa ca autorităţile să efectueze evacuări. De cele mai multe ori, aceste expulzări au loc fără ca cineva să se sesizeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici