Parisul şi Berlinul resping ideea lui Sarkozy, reiterând că Marea Britanie nu va putea reveni în UE

Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat, miercuri, de un plan al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy de menţinere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei, informează site-ul agenţiei Reuters.

2137 afișări
Imaginea articolului Parisul şi Berlinul resping ideea lui Sarkozy, reiterând că Marea Britanie nu va putea reveni în UE

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales preşedinte al Franţei va modifica tratatele UE pentru a menţine Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanşa la începutul anului 2017 procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat imediat de iniţiativa lui Nicolas Sarkozy, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE va fi ireversibilă.

"Nu văd cum o ţară poate cere alteia să organizeze un nou referendum. Britanicii trebuie să decidă acest lucru. Este greu să urmărim logica iniţiativei lui Sarkozy", a reacţionat Stephane Le Foll, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a reiterat că decizia Marii Britanii de ieşire din UE va fi ireversibilă.

Ideea a fost respinsă şi de un oficial european: "Nu vorbeşte nimeni acum depsre menţinerea Marii Britanii în UE. Doamna May a transmis că Brexit înseamnă Brexit, nu văd cum decizia britanică poate fi modificată din punct de vedere politic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici