Parlamentarii europeni, îngrijoraţi cu privire la respectarea statului de drept în Bulgaria

Parlamentarii europeni au dezbătut, marţi, situaţia din Bulgaria alături de comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding şi Consiliul UE, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la respectarea statului de drept în această ţară, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul PE.

353 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii europeni, îngrijoraţi cu privire la respectarea statului de drept în Bulgaria

Parlamentarii europeni, îngrijoraţi cu privire la respectarea statului de drept în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezbaterea despre Bulgaria a fost adăugată pe agendă la cererea grupului PPE, în urma situaţiei create după alegerile parlamentare din 12 mai. Numirile controversate ale noului Guvern, relaţiile acestuia cu partidul Ataka şi manifestaţiile organizate de cetăţenii bulgari s-au aflat printre problemele ridicate în cadrul acestei dezbateri.

Unii eurodeputaţi au cerut organizarea unor noi alegeri în aceată ţară, în timp ce alţii au răspuns că Bulgaria este o democraţie funcţională şi că Guvernul său merită o şansă de a stabiliza ţara.

Unii parlamentari au subliniat necesitatea de a lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, de a reforma sistemul judiciar şi de a consolida statul de drept.

Comisarul Reding a declarat că CE va acţiona în cazul în care va constata o încălcare a legilor sau a valorilor europene. Aceste dezbateri arată cât de important este pentru UE să promoveze respectarea statului de drept, a adăugat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici