Parlamentarii olandezi cer revizuirea planurilor privind muncitorii sezonieri români şi bulgari

Parlamentarii olandezi i-au cerut ministrului pentru Afaceri Sociale, Henk Kamp să vină cu o soluţie pentru fermierii care se confruntă cu lipsa forţei de muncă, după ce acesta a cerut să nu se mai acorde permise de muncă pentru lucrătorii sezonieri români şi bulgari.

143 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii olandezi cer revizuirea planurilor privind muncitorii sezonieri români şi bulgari

Parlamentarii olandezi cer revizuirea planurilor privind muncitorii sezonieri români şi bulgari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kamp vrea să nu se mai acorde permise de muncă lucrătorilor sezonieri români şi bulgari, afirmând că fermierii ar trebui să angajeze şomeri olandezi. Olanda numără 500.000 de persoane care trăiesc din beneficiile sociale şi care sunt apte de muncă, a precizat ministrul.

Dar fermierii susţin că ministrul nu poate schimba regulile în plin sezon şi au ameninţat că îl vor acţiona în justiţie, relatează site-ul DutchNews.nl.

Parlamentarul Cynthia Ortega, din cadrul formaţiunii ChristenUnie, a declarat pentru Telegraaf că, dacă ministrul vrea ca cetăţenii olandezi şomeri să desfăşoare o astfel de muncă, trebuie să se asigure că centrele pentru locuri de muncă îi determină să facă acest lucru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici