Parlamentul britanic a aprobat planul de guvernare al premierului Boris Johnson

Parlamentul britanic a aprobat joi planul de guvernare al premierului Boris Johnson, într-un vot simbolic, care nu ajută prea mult pentru a-şi consolida autoritatea cu privire la Brexit sau pentru a semnala sfârşitul crizei politice din Marea Britanie, potrivit Reuters.

2889 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic a aprobat planul de guvernare al premierului Boris Johnson

Parlamentul britanic a aprobat planul de guvernare al premierului Boris Johnson

Parlamentarii au votat de la 310 la 294 în favoarea agendei legislative propuse de Johnson care i-a cerut reginei Elisabeth a II-a să anunţe în numele său săptămâna trecută într-o ceremonie fastuoasă.

Cu toate acestea, rezultatul nu îmbunătăţeşte poziţia lui Johnson în Parlament, unde îi lipseşte o majoritate totală şi nu este în măsură să-şi asigure aprobarea legislaţiei - inclusiv legea necesară pentru a implementa acordul Brexit convenit cu UE - fără sprijinul opozanţilor.

Johnson a câştigat votul cu sprijinul aliaţilor care i-au susţinut conducerea pe alte subiecte decât Brexit - problema cheie care va defini viitorul său în funcţia de prim-ministru.

UE are în vedere o cerere din partea britanică de a întârzia Brexit-ul. Johnson nu doreşte o prelungire, dar a fost forţat să ceară una în conformitate cu o lege adoptată împotriva voinţei sale de către rivalii politici şi rebelii din cadrul propriului său partid.

Bruxelles-ul trebuie să acorde o prelungire, ceea ce înseamnă că Johnson nu are nicio cale evidentă de a-şi da angajamentul de a părăsi UE la 31 octombrie „a face sau a muri”.

Taguri:
m britanie,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici