Parlamentul britanic declară "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice

Parlamentul britanic a declarat miercuri "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice, susţinând un apel al liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, pentru o "măsură rapidă şi drastică" privind protecţia mediului pentru generaţiile viitoare, relatează Reuters.

1281 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic declară "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice

Parlamentul britanic declară "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice

Măsura a fost adoptată ca o moţiune a opoziţiei, folosind o procedură de obicei ignorată de partidul de guvernământ şi nu are consecinţe directe asupra politicii.

Dar este un semn al unei mişcări crescânde a activismui vocal, în special în rândul tinerilor din Europa, care au organizat greve în şcoli şi campanii de neascultare civilă pentru a solicita luarea unor măsuri.

După cele 11 zile de proteste ale grupului de activişti ai "Extinction Rebellion" au provocat tulburări majore în centrul Londrei în ultimele săptămâni, iar tânăra activistă suedeză Greta Thunberg s-a adresat parlamentarilor într-o sesiune la nivel înalt.

Corbyn le-a spus parlamentarilor că ar trebui să îi asculte pe "cei care au cel mai mult de pierdut" din cauza schimbărilor climatice, spunând că generaţia tânără se află "înaintea politicienilor în această privinţă, cea mai importantă problemă a vremurilor noastre".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici