Parlamentul bulgar revine asupra măsurii de interzicere totală a fumatului în restaurante

Parlamentul bulgar a revenit miercuri asupra unui proiect de lege care interzicea în totalitate fumatul în restaurante, baruri şi cafenele începând cu 1 iunie, introducând un amendament la legea sănătăţii publice.

21 afișări
Imaginea articolului Parlamentul bulgar revine asupra măsurii de interzicere totală a fumatului în restaurante

Parlamentul bulgar revine asupra măsurii de interzicere totală a fumatului în restaurante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parlamentarii au decis să le permită proprietarilor restaurantelor mici să decidă singuri dacă vor avea un spaţiu pentru fumători. Restaurantele mari vor trebui să aibă un spaţiu pentru fumători delimitat clar.

Până acum, toate restaurantele trebuiau să organizeze un spaţiu pentru nefumători, care de obicei rămânea neocupat.

Majoritatea de dreapta din Parlament a revenit asupra unui amendament adoptat iniţial care prevedea interdicţie totală începând cu 1 iunie, scopul modificării fiind ajutarea proprietarilor de restaurante să iasă din criza economică.

Unii parlamentari au declarat că modificarea proiectului este o măsură populistă.

Interzicerea fumatului în instituţii, în mijloacele de transport în comun, cinematografe şi şcoli este în vigoare din 2005 în Bulgaria.

Noul ministru al Sănătăţii, Anna-Marie Borissova, pledează pentru interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici