Parlamentul Estoniei a declarat Rusia „stat terorist”. Decizia, luată cu o mare majoritate

Ţara baltică îşi continuă politica de a se delimita ferm de acţiunile Moscovei.

257 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Estoniei a declarat Rusia „stat terorist”. Decizia, luată cu o mare majoritate

Parlamentul Estoniei a declarat Rusia „stat terorist”. Decizia, luată cu o mare majoritate

Parlamentul estonian a aprobat cu o foarte mare majoritate definirea Rusiei ca stat „terorist” şi „sponsor al terorismului”.

Rezoluţia îndeamnă alte state să urmeze exemplul Tallinului şi condamnă atât acţiunile militare pe teritoriul ucrainean, cât şi anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene.

„Nu se poate crea o lege cu o infracţiune”, se arată în text, referindu-se la anexările după referendumul-farsă.

Rezoluţia amplă îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin că a transformat Rusia „într-o ţară paria”, susţine investigaţiile internaţionale privind crimele de război comise de ruşi şi propunerea de revocare a statutului de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Textul a fost aprobat de 88 din cei 101 deputaţi ai Riigikogu. Cinci amendamente au fost respinse de Partidul Popular Conservator (Ekre), care a cerut tuturor ţărilor baltice să-şi închidă ambasadele la Moscova şi să-i expulzeze pe ambasadorii ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici