Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unei comisii speciale pentru combaterea terorismului

Parlamentul European a aprobat, joi, înfiinţarea unei comisii speciale pentru combaterea terorismului, reprezentând o premieră pentru instituţia europeană, relatează site-ul eppgroup.eu.

376 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unei comisii speciale pentru combaterea terorismului

Parlamentul European a aprobat înfiinţarea unei comisii speciale pentru combaterea terorismului

Propunerea a fost aprobată cu 527 de voturi pentru, 73 împotrivă şi 36 de abţineri. O comisie specială din cadrul Parlamentului European va analiza modalităţile prin care statele membre UE pot să îmbunătăţească schimbul de informaţii între autorităţi, în lupta împotriva terorismului şi pentru asigurarea securităţii cetăţenilor.

"80% dintre cetăţeni cred că Uniunea Europeană ar trebui să contribuie mai mult la lupta împotriva terorismului. Cu votul de azi şi în ciuda ezitărilor din partea unor grupuri politice din Parlamentul European, am transmis un mesaj puternic către cetăţeni că răspundem la îngrijorările lor privind securitatea", se arată într-un comunicat semnat de eurodeputaţii Manfred Weber, Syed Kamall şi Guy Verhofstadt.

Printre măsurile care vor fi luate de această comisie specială se regăseşte "nevoia de a verifica bazele de date care au fost create în ultimele decenii, dacă sunt interconectate şi operabile".

Parlamentul European atrage atenţia că "pentru a fi obţinute rezultatele dorite, pentru a îmbunătăţi securitatea cetăţenilor UE, această comisie nouă depinde de cooperarea strânsă cu autorităţile naţionale şi ale UE".

Noua comisie va analiza activitatea agenţiilor UE care vizează combaterea terorismului, precum Europol, Eurojust şi EU-LISA. Mandatul acestei structuri include posibilitatea de a desfăşura misiuni pentru constatarea faptelor şi acces la documente confidenţiale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici