Parlamentul European cere un mecanism permanent pentru apărarea principiilor democratice în ţările UE

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluţie non-legislativă prin care solicită introducerea unui mecanism permanent pentru apărarea principiilor democratice şi ale statului de drept în ţările Uniunii Europene.

638 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European cere un mecanism permanent pentru apărarea principiilor democratice în ţările UE

Parlamentul European cere un mecanism permanent pentru apărarea principiilor democratice în ţările UE

"Uniunea Europeană are nevoie de un mecanism complet, permanent şi obiectiv pentru protejarea democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale", se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Într-o rezoluţie non-legislativă, eurodeputaţii regretă că nu a fost elaborată încă o propunere legislativă în acest sens de către Comisia Europeană, deşi Parlamentul European a cerut acest lucru în octombrie 2016.

Parlamentul European avertizează că provocările la adresa principiilor statului de drept şi democraţiei în ţările UE generează riscuri la adresa libertăţii, securităţii, justiţiei şi politicii externe, mai ales în raport cu ţările vecine sau candidate la aderare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici