Parlamentul European înăspreşte legislaţia privind combaterea terorismului

Legislativul UE a aprobat cu o largă majoritate un set de reguli anti-terorism ce vizează combatanţii islamişti care se îndreaptă sau se întorc din zonele de conflict şi care sunt predispuşi la acte de violenţă publică şi instigare la terorism, relarează Associated Press. Astfel, directiva prevede creşterea controalelor la frontierele spaţiului Schengen.

627 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European înăspreşte legislaţia privind combaterea terorismului

Parlamentul European înăspreşte legislaţia privind combaterea terorismului

Conform reprezentanţilor Parlamentului European, noile reguli vor  consolida sancţiunile pentru cei care călătoresc sau se întorc din zonele de conflict cu scopul de a efectua atacuri teroriste, precum şi cu scopul de a sprijni finanţa sau de a fi complici la astfel de fapte.

Ca urmare a atacurilor extremiste din Franţa, Belgia şi Germania, în ultimii doi ani, statele membre UE au căutat să înăsprească legislaţia penală pentru a viza astfel mai multe acţiuni extremiste.

Legislaţia UE vizează statele membre şi ar trebui pusă în aplicare pe deplin în următoarele 18 luni.

Din spaţiul Schengen fac parte Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria, în timp ce România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru nu fac parte din Schengen.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici