Parlamentul francez aprobă menţinerea trupelor în Afganistan

Senatul francez a aprobat luni menţinerea trupelor franceze în Afganistan, după ce această măsură fusese aprobată şi de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului.

16 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez aprobă menţinerea trupelor în Afganistan

Parlamentul francez aprobă menţinerea trupelor în Afganistan (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Menţinerea trupelor a fost aprobată în Senat cu 209 voturi pentru şi 119 împotrivă.

Majoritatea constituită de formaţiunea UMP, de dreapta, care se află la putere, centriştii şi radicalii de stânga au votat pentru, deşi socialiştii, comuniştii şi ecologiştii au votat împotriva acestei măsuri.

În cadrul Adunării Naţionale, menţinerea trupelor a fost aprobată cu o amplă majoritate, 343 de parlamentari votând pentru şi 210 împotrivă.

Premierul Franois Fillon a anunţat într-un discurs care a precedat dezbaterea parlamentară o suplimentare a dispozitivului militar francez în Afganistan, pe fondul controverselor privind lipsa echipamentului soldaţilor francezi ucişi în cadrul unei ambuscade a talibanilor în august, în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici