Parlamentul german aprobă un pachet major de reforme pentru a stimula energia regenerabilă

  • Parlamentarii germani au aprobat joi un pachet major de reforme menite să stimuleze producţia de energie regenerabilă, în timp ce cancelarul Olaf Scholz a avertizat că ţara s-a bazat prea mult timp pe aprovizionarea cu energie din Rusia.
  • Guvernul a dezvăluit pachetul de 600 de pagini în aprilie, la mai puţin de două luni după ce invazia Rusiei în Ucraina a escaladat criza energetică care mocneşte între Moscova şi vecinii din Europa de Vest, dintre care mulţi au fost cumpărători de combustibili fosili ruşi.
  • Germania şi-a redus puternic importurile de energie din Rusia în ultimele luni. Guvernul îşi propune să pună capăt achiziţionării de cărbune şi petrol rusesc în acest an, iar de gaze naturale până în 2024.
316 afișări
Imaginea articolului Parlamentul german aprobă un pachet major de reforme pentru a stimula energia regenerabilă

Scholz a declarat miercuri seara că războiul este un alt motiv pentru ca cea mai mare economie europeană să îşi dubleze eforturile de a extinde utilizarea energiei regenerabile, potrivit AP.

"Germania s-a bazat prea mult timp şi prea unilateral pe aprovizionarea cu energie din Rusia", a declarat el la un eveniment al industriei energiei regenerabile din Berlin.

Referindu-se la recentele acţiuni ale Moscovei de a reduce fluxul de gaze naturale către Europa, Scholz a spus că "trebuie să realizăm că Rusia foloseşte energia ca pe o armă".

"La urma urmei, nimeni nu crede că Rusia îşi reduce livrările de gaze doar din motive tehnice", a adăugat el.

Ministrul Energiei, Robert Habeck, a declarat în faţa legislatorilor că "numărul şi amploarea legilor" care sunt acum trecute în grabă prin Bundestag reflectă atât amploarea provocării, cât şi ambiţia guvernului.

Acesta s-a angajat recent să accelereze rapid instalarea de instalaţii solare şi eoliene, stabilind obiectivul de a genera 80% din consumul brut de energie electrică al Germaniei din surse regenerabile până în 2030 şi de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din toate sursele la "zero net" până în 2045.

Pentru a atinge acest obiectiv, guvernul a propus rezervarea mai multor terenuri pentru parcurile eoliene terestre şi reducerea obstacolelor birocratice care au încetinit construcţia în ultimii ani.

Cu toate acestea, economiştii s-au întrebat în această săptămână dacă obiectivele ambiţioase ale guvernului sunt realizabile chiar şi cu noile măsuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici