Parlamentul Marii Britanii probabil va trebui să decidă asupra menţinerii accesului la piaţa Uniunii Europene

Parlamentul Marii Britanii ar putea avea oportunitatea de a se pronunţa asupra posibilităţii menţinerii accesului la piaţa internă a Uniunii Europene, în contextul negocierilor între Londra şi Bruxelles pe tema Brexit, semnalează Guvernul Theresa May.

1336 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Marii Britanii probabil va trebui să decidă asupra menţinerii accesului la piaţa Uniunii Europene

Parlamentul Marii Britanii probabil va trebui să decidă asupra menţinerii accesului la piaţa Uniunii Europene (Imagine AFP)

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat joi că este "destul de probabil" ca Parlamentului să i se ofere oportunitatea de a vota dacă Marea Britanie trebuie să iasă ori nu din Spaţiul Economic European. Ţări precum Norvegia, Lichtenstein şi Islanda au acces la piaţa comunitară deşi nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Guvernul Theresa May riscă să nu poată menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după Brexit dacă nu va respecta condiţiile esenţiale impuse Bruxelles.

Întrebat dacă parlamentarii se vor pronunţa pe tema menţinerii accesului la piaţa internă a UE post-Brexit, David Davis a răspuns, potrivit site-ului agenţiei Bloomberg: "În funcţie de noua linie politică, cred că va fi destul de probabil să se ajungă la o decizie a Parlamentului".

Ulterior, Departamentul Brexit, condus de David Davis, a emis un comunicat în care a încercat să minimizeze impactul acestor afirmaţii, fără însă a putea exclude în totalitate posibilitatea unui vot în Parlament.

Marea Britanie a declanşat miercuri procedura de ieşire din Uniunea Europeană, iar negocierile cu Bruxellesul vor dura cel mult doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici