Parlamentul turc dezbate marţi ratificarea aderării Suediei la NATO - surse

Parlamentul turc urmează să dezbată marţi ratificarea aderării Suediei la NATO, au declarat trei surse din parlament, potrivit Reuters.

332 afișări
Imaginea articolului Parlamentul turc dezbate marţi ratificarea aderării Suediei la NATO - surse

Comisia pentru afaceri externe a parlamentului a aprobat luna trecută candidatura în prima etapă a procesului de ratificare. Partidul lui Erdogan, aliaţii săi şi principalul partid de opoziţie au votat în favoarea ratificării în cadrul reuniunii comisiei.

După probabila aprobare parlamentară de marţi, se aşteaptă ca preşedintele Tayyip Erdogan să o semneze, încheind un proces îndelungat care i-a frustrat pe unii dintre aliaţii occidentali ai Ankarei.

Suedia şi Finlanda au cerut să se alăture alianţei militare în 2022, după invazia Rusiei în Ucraina. Dar Turcia, membră NATO, a ridicat obiecţii, spunând că cele două ţări protejează grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Turcia a aprobat cererea de aderare a Finlandei în aprilie anul trecut, dar, împreună cu Ungaria, a lăsat Suedia să aştepte până când aceasta şi-a înăsprit poziţia faţă de membrii locali ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Uniunea Europeană şi Statele Unite îl cataloghează, de asemenea, drept grup terorist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici