Parlamentul Turciei a aprobat proiectul care permite portul vălului islamic în universităţi

Parlamentul turc a adoptat în cursul nopţii de miercuri spre joi un amendament constituţional care permite portul vălului islamic în universităţi.

1 afișare
Imaginea articolului Parlamentul Turciei a aprobat proiectul care permite portul vălului islamic în universităţi

Parlamentul Turciei a aprobat proiectul care permite portul vălului islamic în universităţi

Amendamentul referitor la faptul că "nicio persoană nu poate fi privată de dreptul la o educaţie superioară" (referire la femeile care poartă văl) a fost aprobat cu o majoritate de peste două-treimi.

Un al doilea vot este programat sămbătă, pentru finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei propus de mişcarea islamistă AKP şi de formaţiunea naţionalistă MHP.

Proiectul a fost criticat cu vehemenţă de opoziţia social-democrată, care afirmă că sunt erodate principiile laicităţii Turciei.

Premierul Recep Tayyip Erdogan, un fost politician islamist, a respins criticile, argumentând că şi fetele trebuie să aibă acces la o educaţie superioară.

Soţiile şi fiicele celor mai mulţi lideri AKP poartă văl islamic. Amendamentul constituţional trebuie aprobat de preşedintele Abdullah Gul, fost membru al partidului de guvernământ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici