DECIZIE ISTORICĂ  Parlamentul ucrainean a aprobat o lege pentru recrutarea femeilor

Ucraina a mutat la câteva zile distanţă după ce Rusia a decretat mobilizarea parţială în care sunt vizate 300.000 de persoane.

1352 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ucrainean a aprobat o lege pentru recrutarea femeilor

Parlamentul ucrainean a aprobat o lege pentru recrutarea femeilor

Parlamentul ucrainean a adoptat o lege pentru înscrierea voluntară a femeilor în armată, în timp ce operaţiunile militare se intensifică, după ce Rusia a anunţat mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezervişti, în urmă cu câteva săptămâni.

Propunerea a fost aprobată cu 297 de voturi pentru. Deputatul Holos (Voce) Yaroslav Zhelezniak a explicat că noua lege prevede că femeile se pot înscrie voluntar, dacă sunt eligibile pentru serviciul militar din motive de sănătate sau vârstă, precum şi dacă activitatea sau profesia lor se află pe lista întocmită de Ministerul Apărare pentru accesul în armată.

În Ucraina funcţionează legea marţială, care se traduce prin obligativitatea bărbaţilor să meargă la luptă, cu câteva excepţii prevăzute de legile în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici