Parlamentul ucrainean adoptă o rezoluţie referitoare la decizia de aderare la NATO

Parlamentul ucrainean a aprobat rezoluţia privind decizia referitoare la integrarea Ucrainei în NATO, relatează agenţia ucraineană de presă UNIAN, în pagina electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ucrainean adoptă o rezoluţie referitoare la decizia de aderare la NATO

Parlamentul ucrainean adoptă o rezoluţie referitoare la decizia de aderare la NATO

Potrivit sursei citate, 248 din cei 423 de parlamentari prezenţi în sală au votat în favoarea deciziei.

Partidul Comunist din Ucraina (CPU) nu a luat parte la vot. Rezoluţia a fost votată de 175 de membri ai Partidului Regiunilor, 34 de parlamentari ai Blocului Iulia Timoşenko, 19 membri ai partidului popular OU-PSD şi alţi 20 de membri ai blocului Litvin.

Documentul prevede ca decizia integrării Ucrainei în NATO să se realizeze în baza unui referendum, care poate fi organizat la iniţiativa poporului, în conformitate cu Constituţia Ucrainei. Rezoluţia mai prevede ca preşedintele Paralmentului ucrainean să-l informeze pe secretarul general al NATO în legătură cu această decizie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici