Partidul Congresului din India învinge partidul lui Narendra Modi în alegerile din statul Karnataka

Partidul de opoziţie al Congresului a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile pentru Adunarea Statală din Karnataka. A învins partidul aflat la putere, Partidul Bharatiya Janata (BJP), condus de premierul Narendra Modi.

275 afișări
Imaginea articolului Partidul Congresului din India învinge partidul lui Narendra Modi în alegerile din statul Karnataka

Sursa Foto - Wikipedia Commons

Rezultatul reprezintă un impuls major pentru Partidul Congresului înaintea alegerilor generale de anul viitor.

Partidul din opoziţie, care este progresist şi de centru-stânga, condus de D. K. Shivakumar, a câştigat o majoritate absolută în Adunarea cu 224 de locuri.

BJP, partidul naţionalist de dreapta, condus de Basavaraj Bommai, a pierdut peste jumătate din mandatele pe care le deţinea.

Partidul secular Janata Dal de stânga, condus de H. D. Kumaraswamy, a ieşit pe locul 3. 

Alegerile din Karnataka, un stat cu 65 de milioane de locuitori din sudul Indiei, au fost considerate un test important pentru popularitatea lui Modi, care a condus personal campania BJP, scrie The Guardian.

Partidul său se baza pe sprijinul castei Lingayat, majoritară în stat, dar a fost afectat de acuzaţii de corupţie şi de nemulţumirea faţă de creşterea preţurilor şi lipsa locurilor de muncă, de asemenea, şi pentru modul cum a gestionat criza pandemică.

Victoria Partidului Congresului este una rară în ultimii ani, când partidul a pierdut teren în faţa BJP în majoritatea statelor indiene.

Partidul, deşi a obţinut o victorie, recunoaşte că nu poate învinge singur BJP la nivel naţional, aşadar, caută să formeze o coaliţie cu alte partide de opoziţie.

Rezultatul din Karnataka îi va consolida poziţia de lider al opoziţiei şi îi va da mai multă credibilitate în faţa electoratului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici